Wiking ja Hwam kamiinat meiltä

Olemme ottaneet valikoimiimme tanskalaiset Hwam ja Wiking kamiinat. Nämä valmistakat sopivat hyvin pohjoismaiseen selkeään tyyliin.

Kamiinoissa paloilma tuodaan tulipesään yläkautta kuumana. Paloilma otetaan takan kuoren sisään, jossa tulipesän liekit kuumentavat paloilman ennen kuin se puhaltuu suoraan liekkiin.

Paloilmaa johdetaan tulipesään kolmea eri kautta: Ensiöpaloilma arinan läpi. Toisiopaloilma tulipesän takaosan reijistä. Lasin huuhteluilma lasin yläosasta. Kun kamiina sytytetään, suurin osa paloilmasta tulee ensiöpaloilmansyötön kautta. Sytyttämisen jälkeen ensiöpaloilmansyöttöä säädetään pienemmälle (kamiinan paloilmansäätimestä). Tästä johtuen suurempi osa paloilmasta tulee toisiopaloilma- ja lasinhuuhtelupaloilmakanavista.

Kun tavallisessa kamiinassa säädetään paloilmaa pienemmälle, kamiina alkaa yleensä palamaan kytemällä: puu palaa huonosti, lasiluukku mustuu, piippu nokeentuu ja lämpöä tulee vähän. Hwam-kaminoiden Autopilot-järjestelmä ja Wiking-kaminoiden Automatic-järjestelmä auttavat säätämään kamiinan paloilmansyöttöä niin, että palotapahtuma on mahdollisimman hyvä.

Hwam

Hwam 3520 kamiina c-ovella

Autopilot-järjestelmä

Hwam kamiinan Autopilot järjestelmä auttaa säätämään kamiinan paloilmansyöttöä niin, että palotapahtuma on mahdollisimman hyvä. Kamiinan tulipesässä on kaksoismetallijousi, joka reagoi lämpötilaan, ja säätää automaattisesti kaikki kolme paloilmansyöttöä mahdollisimman hyville asetuksille, ottaen huomioon sinun tekemäsi kamiinan tehon säädön.

SmartControl-älyjärjestelmä

Voit myös valita omaan Hwam-kamiinaasi SmartControl-järjestelmän, joka ohjaa elektronisesti palamaan mahdollisimman puhtaasti. Kamiinan tulipesästä löytyy lämpötila-anturi ja happianturi, jotka valvovat palotapahtumaa ja säätävät kamiinan palamaan parhaalla mahdollisella tavalla. SmartControl-järjestelmää ohjataan älypuhelimella tai tabletilla asettamalla SmartControl huonelämpötilatermostaattiin haluttu lämpötila, jolloin kamiina säätää itse itsensä niin, että haluttu lämpötila saavutetaan.

Wiking

Wiking Luma 4 kamiina kaakelikuorella

Automatic-toiminto

WIKING kamiinan paloilmansyöttöä sytytysjakson ja puiden lisäyksen aikana ohjataan automaattisesti niin, että sytyttäminen on helpompaa ja päästöjä tulee vähemmän. WIKING kamiinan tulipesässä on lämpötilaherkkä kaksoismetallijousi, joka seuraa tulipesän lämpötilaa. Kun kamiina sytytetään ja jousi on kylmä, se säätää sytytysilman syötön suurelle. Kun kamiinan tulipesä lämpenee ja se palaa hyvin, säätää Automatic-toiminnon jousi sytytysilman pienemmälle. Jousi osaa asettaa ilmansyötön niin, että sytytysvaiheeen päästöt ovat mahdollisimman pienet.

 

Tutustu Hwam ja Wiking valmistakka mallistoihin ja kysy meiltä lisää.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail